Trénujem Nemecko

Genéza

Bola jar 2009, ked som prvýkrát počul slovo AIESEC. Bol to na Jižáku, v prednáškovej miestnosti VŠE, sedeli som vedľa Kamily a v ruke zvieral kondóm, ktorý každého čakal na sedadle. Netušil som, čo sa bude diať.

Bola jeseň 2010, ja som bol o pol roka ďalej a 200km bližšie. Sedel som na pohovore do najväčšej študentskej organizácie na svete, oproti mne budúca šéfka celej českej pobočky.

Bola jeseň 2011, ja som mal viesť svoj vlastný tím. Postavil sme si dokonca vlastnú ideu. Postaviť na nohy konferenciu pre študentov, pretože nám v Brne chýbala.

Bola zima 2012, ja som videl, že v Karlsruhe sa rodí nová konferencia. Volá sa KAMMSUM a je zameraná hlavne na rozvoj soft-skills u novozvolených tím lídrov. Mala by teda pripraviť ľudí, ktorí ešte nikoho neviedli, ale v horizonte veľmi krátkom ich to čaká. Videl som, že stále hľadajú facilitátora/trénera, teda človeka, ktorý má týmto ľuďom pomôcť, aby po 5 dňoch odišli s pocitom, že sú na to pripravený.

Why not, napísal a poslal som prihlášku, napriek tomu, že som nič také predtým nerobil. V slovenčine. Nieto ešte v angličtine. Vybrali ma. Mal som pred sebou veľkú výzvu. Postavil som sa pred pred 12 statočných, cítil sa maličký, ale videl ich odhodlanie a veľkú chuť sa pýtať, učiť, dozvedieť. Spolu sme to nejako dali…

Ten týždeň minulý rok bol jedným z najsilnejších momentov zatiaľ. Naučil som sa o sebe veľmi veľa. O tom, čo dokážem ja, ale aj čoho je schopný ktokoľvek z nás. Zistil som veľa o vzťahoch a nemyslím tým tie, ktorý gro sa odohráva pod paplónom. Spoznal som ľudí, ktorých môžem poprosiť kedykoľvek, ktorým rád pomôžem.

Bol teda október 2013 a ja som uvidel notifikáciu, že sa pripravuje druhý ročník. Napísala mi kamarátka z Litvy, že ona ide znova, vedel som, že musím aj ja. Vedel som, že v tom istom čase sa konajú MS vo florbale, na ktoré som sa tešil pol roka. Vedel som, že si musím vybrať.
Napísal som prihlášku a na prelome mesiacov som dostal email. Bol som vybraný.

Od pondelka ma teda čaká ďalší intenzívny týždeň. V horách, prostredí nemeckej dedinky na začiatku Čierneho lesa vytvorím facilitátorsku dvojičku s Larissou a staneme sa na týždeň “rodičmi” našej homegroupy. Nuž, neviem teraz definovať presné očakávania. Budem si musieť zobrať chvíľku pre seba, skúsiť ich nájsť. Musím si definovať, čo budem čakať od seba, od Larissy, od nás oboch, od mojích “zverencov”…

Pomoc

Každopádne sa veľmi teším. Ak si myslíte, že mi viete pomôcť, máte niečo zaujímavé:

  • metódy
  • články
  • videá
  • nápady
  • hry
  • tréninky
  • prednášky

budem veľmi rád, ak mi to prepošlete. Na oplátku pozývam na kafíčko! :)

PS:

Pridám určite nejaké posty počas konferencie, aj nejaké zhrnutie po nej. máte sa teda na čo tešiť. a ak budete čítať usilovne a dáte veľa lajkov, možno urobím po konfere aj súťaž o niečo pekné! :)

Pridaj komentár