Marec 2014

Prvý kvartál máme za sebou. Seriózne. Dnes je 1. apríl. Seriózne. I keď to na mňa moc nepatrí, stále sa budem snažiť tieto riadky písať (viac či menej) seriózne.

Hneď prvý mesiac som si zrhnutie napísal a vyvolalo celkom zaujímavé reakcie, skúsim teda spísať aj čo sa udialo v tomto poslednom. Jedná sa totiž aj o zaujímavejšie veci než len platenie daní. Takže here we go:

  • NDA, o ktorom som písal v januári, som už viac nevytiahol zo šuplíka. už to viac nebolo možné či dovolené a ani potrebné. padlo to ešte rýchlejšie, než by sa skúšobná lehota postavila pred oltár s otázkou áno alebo nie.
  • absolvoval som #baltrip. síce som o ňom ešte veľa nenapísal. ale na 17 dní som sa vybral do Pobaltských krajín (Litva, Lotyšsko, Estónsko). bolo treba staré veci zabudnúť a nové sa naučiť. z tohto pohľadu bol výlet úspešný. veľa som videl, veľa som spoznal, veľa som sa naučil. nebolo to vôbec také jednoduché a ideálne, ako si pár ľudí myslí, ale bolo to určité vhodné a zmysluplné. viac riadkov hádam ešte príde.
  • zistil som, že môj Erasmus neľutujem. jednak by to nemalo zmysel, ale hlavne si stojím za tým, že som ho absolvoval po dobu krásnych 3 týždňov a potom sa učil sám, bez alkohol, párties a “so called international exchange of cultures” (a často aj iných vecí).
  • znova sa mi potvrdilo, že kamarátstvá sú silné bez ohľadu na to, či majú korene v Litve, Estónsku, Bratislave alebo Podbrezovej. dokonca som zistil, že niektoré sú silné aj bez toho, aby si to museli proklamovať, nepotrebujú si kvôli tomu mazať medík okolo úst ani ničoho iného. majú na to činy. veď vy viete!
  • skoro celý mesiac som mal bežeckú abstinenciu, žiaľ nie z lenivosti, ale kvôli svojej pokazenej nohe. žiaľ reklamáciu už uznať nechcú, tak výmena nebude. ona stále bolí viac než by mala, teda nie, že by vôbec mala, takže to vyzerá, že sa bežecký kalendár ešte trošku bude musieť posunúť…
  • moja náklonnosť ku káve a level coffeegeekovstva sa zase o niečo posunul. pár skvelých skúseností z baltripu, vychutnávanie si čerstvo namletej a prefiltrovanej kávy na lúke v Prievidzi (kedy si 2 blázni zoberú váhu, mlynček, termosku a chemex, aby si to vychutnali) a tiež warm-up pred Coffeefest 2014. stále mi teda vŕta hlavou, čo s tým teraz ďalej urobíme. :)
  • dostal som fľaštičku Devínskeho ríbezľáku. v podstate ani neviem, ako som k nemu prišiel. má special miesto na poličke, ale už ten pocit, že tam je, je príjemný. teraz je len na mne, čo s ním urobím.
  • nuž a posledné tri dni starca marca ma chytilo znovu po rokoch pečenie. samozrejme bez cukru, lepku a podobných hovadín. samozrejme bez receptov, tie predsa nedostávame ani na život, prečo by sme mali na pečenie?

veľa toho bolo. veľa toho bolelo. ale tak to už v tejto našej plavbe životom chodí.

Pridaj komentár