Lager

Ahojte, dnes som sa prvýkrát zobudil v tábore, do ktorého som sa tak veľmi tešil. Ale poviem Vám, ružové to nie je. A teším sa znova. Ale teraz na cestu spiatočnú…

Prišli sme sem včera, okolo 10 ráno. Už pred cestou sa vyskytli ďalšie znaky typické pre AIESEC Khabarovsk (meškanie, potom sme sa nemohli nájsť atď.). Prvé momenty, keď sme prišli do tábora? Waw, na Rusko to je veľmi pekné, bude to aspoň fajn.

Privítala nás skupinka asi 6 vedúcich z kempu, žiaľ len 1 vedel anglicky. Ale to nevadí, povedal som si, to bude ok. Ževraj ideme ku riaditeľke, aby sme sa zoznámili. Našťastie riaditeľka vedela po anglicky… ale len slovíčko childRRRen (taká klasická ruská angličtina). Od tejto pani sme dostali aj exkurziu, dala nám pokyny a všetky dôležité informácie. Samozrejme po rusky. Mňam!!! Čiže neviem ani trt…

Potom sme sa dostali k tomu, že koľko tu budeme? Prečo sa nás to pýtala? Netuším… To ako ona nevedela, koľko chce, aby sme tu boli? Oni neboli dohodnutí? Aj toto prehltneme…

A že čo budeme robiť? To sa nás spýtala ona (áno, stále po rusky. Ale teraz nám to preložila dievčina z AIESEC, ktorá tam na 2 hodiny pricestovala s nami). Že izvinite pani direktorka, ale toto som sa chcel spýtať ja Vás. A tak už druhý deň sedím za notebook, zatiaľ zaujímavá práca.

A dokonca som dostal na asi 10 minút na internet. Tak sa rýchlo posnažím skopírovať tento príspevok z USB na net → pokúsiť sa aspoň o také malé volanie o pomoc .

 

Tak teda, aby som to zhrnul. A aby ste si nemysleli, že tu len fňukám. Teda fňukať fňukám, ale rád vám to vysvetlím:

V tomto tábore (ktorý je ževraj jeden z naj v Rusku) je asi 380 detí. Spolu s vedúcim a celým personálom to odhadujem asi na 450 ľudí. PO ANGLICKY hovoria asi 3 ľudia. Neviem, čo tu robím, prečo som prišiel… A mám veľa veľa otázok, ale nikto nevie po anglicky, ja neviem po rusky. Takže idem riešiť a hľadať riešenie, nájsť kde sa stala chyba.

PS: Fotky sú priamo z areálu tábora, takže to naozaj nie je zlé. Len zatopené…

PS2: Mal som napísaný iný príspevok, ktorý som písal deň pred mojím odchodom, ale počas jeho písania vypadla elektrika, takže odišiel aj net… Ale o tom vám možno napíšem nabudúce.

PS3: Jedlo aj teplú vodu máme, takže to až taký klasický láger nie je.

Majte sa pekne!!!

Pridaj komentár