Alanya Food Market (I.)

V piatok sa konal tradičný trh, najväčší, ktorý v Alanyi majú. Na tom istom mieste býva každý týždeň (tu v piatok, iné dni na iných miestach, no menší). Ako už vyplýva aj z názvu, zameraný je hlavne na jedlo, teda ovocie, zeleninu, orechy a potom rôzne koreniny.

Očakaváť teda Abidasy, Tuny a Dolce-doGabany v tomto prípade nemožno, ale to čo tu je, každopádne poteší oko, ako aj chuťové poháriky.

Aby ste si dokázali predstaviť, ako to tam asi vyzerá, pridávam pár fotiek:

Pomaranče za 1 tureckú líru (cca 40 centov), no nekúp to. Čo je ešte lepšie, že takmer na každom rohu z nich robia čerstvú šťavu. Za približne 1,5 líry dostanete cca 2 dcl bio-eko-fresh šťavy s dužinou —> TOP!

Všetko naozaj čerstvé a farebné. Najlepšie je, že každý ponúka ovocie na ochutnávku, takže sa netreba báť mačky vo vreci. 

Keď sme tento olivový čaj chytili, týpek hneď pribehol a “hey, my friend, I can make very good price for you my friend”, no na vyskúšanie tohto výmyslu som zatiaľ odvahu nenašiel. Máte už nejakú skúsenosť s olivovým čajom vy?Nakoniec turecké banány. Keď som ich videl prvýkrát, nebol som si istý či sú to naozaj banány. Každý má asi tak 5 cm, takže sú naozaj mini. Rozdiel je tiež ten, že na jednom konári ich môže byť aj 50. Chuťovo však nie sú nič moc a teda budem stále viac veriť tým “našim” z Ekvádora.

Verím, že tento týžden sa pôjde na trh znova a budem môcť vyskúšať zase níečo nové…