Bežecké plány v roku 2016

Začal sa február, posilňovne už zabudli na ťažké chvíle preplnenia, z diárov sa zmazávajú sny a plány, predsavzatia už zase začínajú čakať na december 2016, aby sa mohli znova nezmazateľne vryť do našich pamätí aspoň na pár hodín či dní.

Rok 2016 už ma síce za sebou prvé týždne, no ja sa dostávam k prvému článku až teraz. Áno, minulý rok som trošku prespal a písal menej, avšak ako vidno, posledné články boli a behu a rovnakou témou začneme aj tento. Súčasťou môjho plánovania ďalšieho roku bolo aj plánovanie športové, resp. bežecké.

Chcem stále behať? Koľko? Čo? Kde? A vlastne načo?

Nakoniec som zistil, že plán vlastne nemám jeden, ale viacero:

robiť to pre seba

Stravy, endomondá, fejsbučiky, instagramy. Bez hodiniek, mobilu a tepáku dnes nevyjdeme z domu. No nie čísla sú dôležité, ale vyvetraná hlava a uvoľnené telo. Skús to niekedy aj ty, vybehnúť len tak, bez toho, aby si si to celé meral, choď len tak, podľa svojho vnútra.

robiť to s rozumom

Strečing? Ten je pre slabochov. Výživa? A čo, veď dám Horalky. Masáž? Veď skrachujem. Takto nejako som rozmýšľal aj ja, kým prišli zranenia a zároveň lekcie pokory, že beh nie je len o behu, ale aj o strave, cvičení tela i mysle a regenerácii, tak bacha.

behať celý rok

Posledné dva roky síce mali 12 mesiacov (wow!), avšak moje bežecké mali vždy o pár menej. Zranenie, hlava, cestovanie ma vždy na pár mesiacov vyradili z kolotoča smradľavých topánok a spotených tričiek. Teraz si však dám pozor, lebo výsledky prídu, len ak bude snaha konzistentná.

robiť beh inak

Minulý rok som bol pri viacerých bežeckých projektoch (Oravaman, Slovakman, HornonitRun) a v tom by som chcel určite pokračovať. Je veľa možností, myšlienok, nápadov a šikovných ľudí, takže treba len spojiť hlavy dokopy a vymyslieť niečo skvelé. Máš nápad a chuť? Píš komentár alebo email!!!

konkrétne & číselné ciele

Áno, viem. Na toto čakáš celý článok, ale neboj, už je to tu. Je veľa cieľov, ktoré mám niekde v hlave, že bolo by super. Tak napríklad:

  • desiatka konečne pod 40 min (momentálne)
  • polka pod 1:35, prípadne aj pod 1:30
  • maratón pod 4 hodiny, prípadne aj 3:30
  • 50ka pod 5 hodín
  • 100 za pod 13 hodín
  • dať taký či onaký pretek
  • zabehnúť 3500 km

Uvidíme. Každopádne, je tu ešte jeden cieľ. A ten je zatiaľ ako jediný aj reálny postavený, keďže sa jedná o jediný pretek v tomto roku, na ktorý som zatiaľ prihlásený. Niektorí z vás vedia, ostatní ešte len zistia. Každopádne daný cieľ je dosť trúfalý, ale budem makať, aby som ho dal. A o aký pretek sa jedná? Príď 10.6. do Brezovej pod Bradlom a uvidíš.

Čo si si na tento rok vymyslel/a ty? Aký je tvoj cieľ?

Pridaj komentár